Jeugdtrainingen

Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld verzorgt het hele jaar zwemtrainingen voor jeugdzwemmers. In deze training ga je niet zomaar baantjes zwemmen of vrij zwemmen, maar werk je onder begeleiding van een trainer aan je zwemtechniek en conditie.

Na het behalen van je A- en/of B-diploma ben je van harte welkom om met ons mee te gaan trainen. Hier leer je alles wat bij het zwemmen hoort nog beter onder de knie te krijgen, waardoor je écht vaardig wordt in het water. Maar ook als je al wat ouder bent of meer diploma’s hebt kun je aansluiten bij de zwemclub!

En wat doen we dan in zo’n training?

Tijdens de zwemtraining werken we door middel van afwisselende werkvormen aan nieuwe zwemslagen, verbeteren we (de techniek van) zwemslagen die al bekend zijn en zorgen we dat de conditie beter wordt zodat je het zwemmen niet alleen steeds langer, maar ook steeds beter vol kunt houden. En dat op ieders eigen niveau, naar eigen kunnen. Zo oefenen we soms met de hele groep tegelijk, maar ook vaak per baan, waar je ingedeeld wordt op niveau of zelfs individueel. Voor de jongste kinderen betekent dit veel speelsgewijs leren. 

Naast de zwemtrainingen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de zwemwedstrijden die we samen met vier verenigingen uit de buurt organiseren. Deze vinden ongeveer een keer per maand plaats op een zondagmiddag.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om alleen in de zomer te komen zwemmen. Dan oefenen we dezelfde dingen als bovengenoemde, alleen dan in het buitenbad in Holten. Dit is vaak ook goed te combineren met andere sporten die in de zomer misschien wegvallen. Zo blijf je toch nog, op een gezellige manier, in beweging. 

Ben je benieuwd of zwemmen wat voor jou is? Kom dan gerust 3 keer gratis meezwemmen om een goede indruk te krijgen.

Mei t/m augustus:
Zwembad Twenhaarsveld (Buitenbad Holten)
Woensdag 18:30-19:00 uur: kinderen tot 9 jaar
Woensdag 19:00-19:30 uur: kinderen vanaf 9 jaar

September t/m april: 
Zwembad de Vijf Heuvels (Binnenbad Markelo)
Zaterdag 11:15-12:00 uur